Monday, 15 December 2014

MIRACLE AT MIDNIGHTPENGALAMAN menaiki bas ekspres dari Masai ke TBS untuk kesekian kalinya. Malam kelmarin juga seperti yang dijangka bas berlepas lambat setengah jam dari sepatutnya walaupun bas sudah lama tiba di terminal.

Dicepat kehadapan, 5 jam kemudian di tol Sungai Besi, saya dikejutkan dari tidur apabila pemandu bas abang macha yang macho itu sudah pekik-pekik kepada budak penjaga tol. 'Weh, ini hiway ada polis trafik kan?' katanya. 'Tu trafik tara buat keja kah? Dorang makan gaji buta kah?' teriaknya lagi. 'Tadi ada ramai budak merempit tengah hiway.. bla bla'. Budak penjaga tol cakap boleh telefon peronda plus.

Tapi tak lama kemudian kejadian mirikel berlaku pula. Boleh pula abang macha yang macho itu tegur dan mengusha-usha lemah lembut suaranya (dalam bahasa Tamil juga) dengan cik adik manis cikgu sekolah yang duduk kerusi paling hadapan dihadapan saya. Sambil mengucapkan 'good morning teacher,' katanya.

Projek 'One Photo A Day: A Five Year Memory Blog' - Hari ini dalam sejarah lalat, 5 tahun yang lepas.


2009 - the penis statue, Jakar, Sarikei; 2010 - Sunway Pyramid: my another HDR small project; 2011 - muara Kampong Sungai Haji Dorani; 2012 - Colorful Liuli Crystal fountain infront of Pavilion shopping mall last night; 2013 - 'The Blue Lake of Seri Alam' featured in DCM Magazine, December 2013.

3 comments:

  1. ada gak cikgu sekolah tu yg blh turunkan darah panas dia ... heh heh

    ReplyDelete
  2. kesian penjaga tol tu..pagi-pagi dah kena jerit...'wake-up' call..

    ReplyDelete

Salam. Ini bukan blog langau. Sila komen secara berhemah.